Sevärt & att göra i och kring Skog

Bo på ett levande lantbruk i naturreservat, lär dig mjölka en ko. Upplev naturen, tystnaden, bada, simma och fiska i en av Sveriges renaste sjöar. Här finner ni personlig service och säkerhet hos oss. Kom och njut av djur och natur på vår barnvänliga gård!

Samtidigt som du bor i lugn och ro mitt ute på landet är det inte långt till aktiviteter.

Källsjön Fiolen har du precis utanför knuten när du stiger upp på morgonen. Ingenting är som ett härligt morgondopp i en kristallklar källsjö.

Du kanske föredrar att fiska och kan då låna båt av oss. Aborre, Sik och Gädda fångar du om du har tur! Du har även möjlighet att prova på kanoting om du vill!

Vill du och din familj utmana varandra på minigolf så har ni 22 km till närmsta minigolfbana. Föredrar ni den ”större” sporten golf är avståndet 20 km. Vi hjälper er gärna tillrätta med att boka tider etc.

Närmsta restaurang hittar ni 12 km bort och till närmsta café (Öhrs Lantcafé) är det 20 km.

En cykeltur runt sjön Fiolen tar ca en halvtimme, eller du kanske föredrar att ströva runt sjön till fots.

Passa på att besöka Lammhult – mitt i Möbelriket i Småland – ett centrum för design, produktion och försäljning av möbler med hög kvalité. Mer information om Möbelriket hittar du här  Information om möbelriket

Passa på att besöka Pannkakshuset, Frunas Hage i Tolg, ca 20-30 min. med bil. Här finns också en fin gammaldags lanthandel med ett litet men mycket bra utbud av bl.a. ekologiska produkter.

Pittoreska Systrarna Skogströms Lantcafé – som att kliva 100 år tillbaka i tiden, där är ni på ca 10 minuter. Här finns också Klockaregårdens trädgårdsbutik – en handelsträdgård utöver det vanliga med massor av inspiration och idéer. Här finns också Uddabutiken som ligger i anslutning till trädgårdsbutiken.

Passa på att besöka Kosta. Ett besök i Kosta är också en upplevelse. Här finns Outlet, Spa, en fantastisk ”Glasbar”, muséer, prova-på-glasblåsning m.m. Här finns också den kända möbelarkitekten Bruno Mathssons ”Glashus” som består av fem lägenheter, varav en är en visningslägenhet. I Växjö finns många bra restauranger och mysiga caféer, bra shopping, muséer och aktiviteter. Här finns också Kronobergs slottsruin där du sommartid kan ta en utflykt med ångaren Thor på Helgasjön. Att ”slussa” med Thor är ett minne för livet.

På vår gård bedriver vi ekologisk mjölkproduktion, vi har ca 100 djur, varav 40 är mjölkkor och resten ungdjur.